Spanac cu sos de rosii si ou posat

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 13 Mai 2014 | 3658 vizualizari

 

Si un degetel :) BBk tragea de mine, din toate partile, mi-a stricat pozele si oul meu perfect!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac (curatat)
  • 10 rosioare
  • un morcov mare
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2 cepe uscate
  • 2 fire de ceapa verde
  • o lingura cu pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • un ou + 2-3 linguri cu otet (pentru o portie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de rosii si ou posat:

Tocam legumele si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam spanacul (intreg sau tocat), acoperim vasul cu un capac si il lasam 10 minute la foc potrivit, cat sa se patrunda spanacul. Rosiile la trecem prin razatoare si le adaugam peste spanac impreuna cu pasta de rosii. Potrivim de gust cu sare si mai fierbem aproximativ 10 minute cat sa scada sosul format. Intre timp pregatim oul posat ce se va servi impreuna cu spanacul. (intr-un vas cat mai ingust, punem apa la fiert, adaugam otetul si incalzim apa pana la punctul de fierbere, fara a o da in clocot; spargem oul intr-un bol micut si il adaugam in apa; il lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, tinandu-l strans cu ajutorul a doua linguri. Il scoatem apoi, cu grija, pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de apa) .

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de rosii si ou posat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci si ou posat